LEVE LIVET

Photo_Anders_BierPhoto_Anders_Bier

Photos: Anders Bier

LEVE LIVET havde premiere d. 25. 8. 2018 på Bornholms Teater og Rhea Leman var Reumert nominerede som Årets Dramatiker for Leve Livet 2018-19

BORSEN *****
STOR KUNST på LILLE TEATER

“Leve Livet” er et scoop, der meget vellykket, elegant turneret og fint reflekteret prikker til den mentale byld, som de fleste af os kun nødigt taler i tide om med vore kære - døden. Trods det alvorlige tema kan man rent faktisk ikke lade være med smile og le undervejs, for det ironiske og selvironiske stråler ud af denne dejlige forestilling.

CphCULTURE *****
"Lær Viisdom af Livets Optrin” står der over scenen på Rønne Theater … og det er præcis, hvad dramatikeren Rhea Leman har gjort og som hun nu kan øse af sit seneste stykke LEVE LIVET.
LEVE LIVET er en forestilling, der kan og bør nydes af alle - lige nu! 


KULTURFORMIDLEREN *****
“...For berørt blev jeg! Det er virkelig modigt hvordan at Bornholms Teater tager nogle af de store emner op, uden at det på nogen måder bliver en trist og langstrakt affære. Det skyldes nok også den megen humor i stykket der får det hele til at balancere,
… ‘Leve livet’ er virkelig godt skrevet.”

 

VIGGO MORTENSEN BOR IKKE HER MERE

af Rhea Leman instrueret af Sargun Oshana

Premiere d.19. januar 2017,  Team Teatret, Herning Danmark

* * * * Jyllands Posten
Men forestillingen om dem er sjov. Fordi dramatikeren Rhea Leman har skrevet en spøjs, men velfungerende blanding af farce og hverdagsrealisme, og fordi den nyuddannede instruktør Sargun Oshana snart forstørrer følelserne, så de ender som animalske lyde – øffen, vrinsken, vuffen – snart dæmper ned til troværdig og intim alvorssnak.
Henrik Lyding, Jyllands-Posten

* * * * Herning Folkeblad
Realplanet er grotesk, syret og tegneserieagtigt, understreget af pastelfarvede kostumer, detaljerede rekvisitter, farvesætning i lyserød, lilla, turkis, stram scenografi og en gakket instruktion. Teksten er letflydende, med flere fængende replikker.
Ann Helen Hvelplund, Herning Folkeblad

* * * * Kulturtid
De tre skuespillere Hans Henrik Clemensen, Signe Barfoed og Nanna Buhl Andresen gør det godt, og leverer et underholdende, morsomt og let spillet drama, der på trods af alvoren, gør, at man går fra teatersalen med et smil på læben og et par ørehængende evergreens – I feel nice, like sugar and spice!
Carsten Gjerløv, Kulturtid

 

GORILLA

premiere Team Teatret, Herning

Uddrag fra anmeldelser:

"...noget af det mest vedkommende og bevægende teater denne sæsonstart".
Anne Middelboe Christensen, Information

"et stykke godt og velspillet teater, som både giver noget at more sig over og noget at tænke på bagefter. Måske mens man ser sig selv i spejlet".

Vagn Buch, Herning Bladet
"Vellykket dansk kontorkomedie om jungleloven i et stort fyringstruet firma. Uf, for en vittig og virkelighedsnær komedie".
Henrik Lyding, Jyllands Posten


"Selv om forestillingen ikke rummer gran af feel-good-stemning, er den super-underholdende, så kom af sted og se den før din HR-chef!".
Dorthe Kolding, Herning Folkeblad

LION THEATER, NYC

NYC Theater Review:
Gorilla by Rhea Leman (Scandanavian American Theater Company) R.L. Brody / 2013.June.1
"This is a satisfying eighty minutes of theater, a naturalistic play with a story that gets you somewhere – even if, as the lights fade to black, you’re not exactly sure where you’ve ended up".

Theater is easy:
Adrienne Urbanski , "Gorilla held my interest from start to finish in its exploration of the inherent conflicts when vulnerable humans attempt to be inhuman corporate drones".

 

HITLER ON THE ROOF

* * * * KultuNaut 
* * * * Gregers Dircinck-Holmfeld  | * * * * Berlingske

“Hitlers højrehånd Goebbels genopstår i Rhea Lemans fremragende stykke, der bringer tilskueren fysisk tæt på Det Tredje Riges forhold til sandheden.

Hitler on the Roof er måske teatersæsonens mest kinky titel. Men Rhea Lemans stykke viser sig også at være et af teatersæsonens mest interessante. For det er lykkedes Rhea Leman at skrive et stykke om Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels, og hans opdigtede udødelighedsskæbne: en ensom venten i Helvede i fortsat tilbedelse af Føreren.

Her skal det bare lykkeligt konstateres, at Hitler on the Roof er noget så sjældent som en dansk teatersucces med et indlysende internationalt potentiale. Eller som Rhea Leman kækt citerer Leonard Cohen undervejs: First we take Manhattan. Then we take Berlin".
Anne-Middelboe Christensen,  Avis INFORMATION

 

GOEBBELS TIME

Goebbels' Time er takket være en magnetiserende og blændende flot skuespilpræstation og en fremragende tekst blevet en hårrejsende veldrejet og vigtig forestilling.

Goebbels' Time er både forrygende og foruroligende.
TEATERAVISEN.DK , KIRSTEN DAHL * * * * * *

 

STALINS STØVLER

Stalins Støvler leverer flot skuespil og stof til eftertanke […] Gysende god moral-oplevelse”
Lars C. W. Wallenberg, Børsen

”Der er godt med politisk slagskraft over Rhea Lemans kamp for den kunstneriske ytringsfrihed […] forestillingens fascinerende pointe er, at tyrannens støvler tramper videre den dag i dag”
Mona Ditmer Politiken

Stalins Støvler tager ytringsfrihed, censur og kunstnerens rolle i samfundet under kærlig behandling i et spiddende og humoristisk portræt af Josef Stalin.
Dejligt med en politisk forestilling, der tør være kritisk. Det har vi oplevet før, men det er snart længe siden”.
ulturkongen.dk


“Teksten er i sig selv vellykket og rummer mange spot on-replikker, der i ét udsagn opsummerer en figur eller en situation, fx Stalins statement: ”Hvad jeg ser, ér virkeligheden”.
Teater 1, Anne Lisbjerg

 

2013-14 INTERVIEWS

BØRSEN - Mad Men var min barndom

POLITIKEN - Pop-up julekalender

BØRSEN - Julekalender 2013

TEATER 1 - Til kamp for dramatikken

Skuespillerforbundet - Sceneliv 2013 - side 6